måndag 11 januari 2010

vinter







Ja då har en ny arbetsvecka börjat. Vädret idag är helt perfekt -2,2 grader, nu kan man känna att det går att vara ute, utan att behöva frysa ihjäl. Våran hund bonzo trivs alldeles utmärkt i snön och blir yster av all snö att pulsa omkring i.



fotograferade fönstret i uterummet, man måste säga att det är en konst att få till ett sådant mönster på glas, vackert är det, man skulle vilja få det överfört till en tapet för att sätta upp på vägg.
Tragiskt att man måste skjuta alla vargar i Skåne, men det framkom med tydlighet av rovdjursexperterna, att vargen är helt ofarlig för människor, den verkar bara vara farlig för svenska jägare, hur nu vargen kan urskilja vad som är jägare eller vanliga människor, tydligen så är vargen mycket klokare än vad man tror, för det är ett vackert djur och ska finnas kvar i vår fauna, den var ju ett djur som fanns innan vi befolkade landet, och minst lika stor rätt att få leva i naturen, sedan om den tar några renar eller andra djur till föda är naturligt, och dom som får djur rivna får ju ersättning för dom, renar är ju klassad som tamboskap, eftersom det inte finns vilda renar i Sverige, så är det ju upp till dom som har sådana att inhägna dom eller så får dom ta den kostnaden, för tar du ut mat i skogen får du räkna med att något djur tar det. Dom som hade renar och drev dom så att dom gick under i en sjö vart det inte så mycket rabalder om, men hade vargen tagit några, då hade det blivit ett ramaskri, sedan är det konstigt att man bara får gräva ner dom, för det får man inte med andra djur, då ska dom skickas till destruktion.
ja det var väl allt för denna dag. Vilket jäkla liv det nu ska bli om mitt inlägg, det återstår att se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar